مرتب کردن فایل های قالب وردپرس

در این قسمت از آموزش های طراحی قالب وردپرس می خواهیم با نحوه مرتب کردن فایل های قالب وردپرس آشنا شویم.  در این آموزش با نحوه سازماندهی به فایل های قالب وردپرس آشنا می شویم و می آموزیم که چگونه باید فایل های قالب وردپرس را منظم کنیم و به چه ترتیبی باید آن ها را دسته بندی کنیم.

با اینکه از لحاظ فنی، فالب های وردپرس برای بالا آمدن، تنها نیاز به دو فایل index.php و style.css را دارند، اما عموما از تعداد بسیار زیادی از فایل ها تشکیل شده اند.

مرتب کردن فایل های قالب وردپرس

تشکیل شدن یک قالب وردپرس از تعداد بسیار زیادی فایل های مختلف، به این معنی خواهد بود که اگر ساختاری برای مرتب کردن فایل های قالب وردپرس آن ها نداشته باشید، خیلی سریع ساختار فایل های شما به صورت بی نظم و گیج کننده در خواهد آمد و شما در هنگامی که نیاز دارید تا تغییراتی را در قالب خود انجام دهید، مجبور خواهید بود تا ساعت ها زمان صرف کنید تا از بین تعداد زیادی فایل ها در قالب وردپرس، به فایلی که می خواهید دسترسی داشته باشید. این بخش از آموزش به شما نحوه مرتب کردن فایل های قالب وردپرس ( به صورت Best Practice ) را آموزش خواهد داد و شما می آموزید که چگونه ساختار فایل های قالب وردپرس خود را سازماندهی کنید تا به سرعت بتوانید به کلیه فایل ها در کمترین زمان، دسترسی داشته باشید.

ساختار فایل ها و فولدر های قالب وردپرس

همان طور که در بخش های قبلی نیز بیان شد، قالب های پیش فرض سری دوهزار، بهترین مثال ها برای توسعه دهندگان می باشند، تا بتوانند از روی آن برای ساختار فایل های قالب وردپرس خود، استفاده نمایند.

به عنوان مثال قالب دو هزار و هفده، برای مرتب کردن فایل های قالب وردپرس، از ساختار زیر استفاده نموده است:

assets (dir)
      - css (dir)
      - images (dir)
      - js (dir)
inc (dir)
template-parts (dir)
      - footer (dir)
      - header (dir)
      - navigation (dir)
      - page (dir)
      - post (dir)
۴۰۴.php
archive.php
comments.php
footer.php
front-page.php
functions.php
header.php
index.php
page.php
README.txt
rtl.css
screenshot.png
search.php
searchform.php
sidebar.php
single.php
style.css

همانگونه که مشاهده می کنید، Template File های اصلی قالب یا همان فایل های اصلی قالب وردپرس، در داخل دایرکتوری اصلی قالب وردپرس یا همان root directory قرار داده شده اند، در حالی که فایل های جاوا اسکریپت و فایل های css و تصاویر استفاده شده در قالب، در دایرکتوری assets قرار داده شده اند.

کدهای مختلف مربوط به بخش های مختلف قالب در دایرکتوری template-parts قرار داده شده اند و این دایرکتوری، برای مرتب کردن فایل های قالب وردپرس، خود به ساب دایرکتوری های جدا گانه همچون footer و header و Page و post و navigation ، تقسیم بندی شده است.

همچنین مجموعه هایی از توابع و فایل ها که مربوط به امکانات هسته قالب می باشند، در دایرکتوری inc دسته بندی شده اند.

در حال حاضر، شما مجبور نیستید که از چنین ساختاری در داخل قالب وردپرس خود استفاده کنید، با این وجود وردپرس می توانید این ساختار فولدر ها را به صورت پیش فرض بشناسد و فایل های شما را شناسایی کند.

فولدر languages در قالب وردپرس

یکی از best practice ها برای طراحی قالب وردپرس این است که قالب شما قابلیت ترجمه به زبان های مختلف را داشته باشد و در واقع بتواند به صورت بین المللی مورد استفاده قرار بگیرد.

به صورت پیش فرض، قالب های وردپرس شامل فولدر languages می باشند که عموما شامل  یک فایل با فرمت pot جهت دسترسی به رشته های ترجمه قالب و چندین فایل ترجمه شده مربوط به این فایل با فرمت mo می باشد.

فولدر languages به صورت پیش فرض توسط وردپرس شناخته می شود اما در صورتی که بخواهید فایل های ترجمه خود را در مسیر دیگری قرار دهید، وردپرس این امکان را برای شما فراهم کرده است که این مسیر را با استفاده از تابع load_theme_textdomain آپدیت نمایید.

راهنما برای خواندن سایر مقالات سایت به صورت دسته بندی شده:

شما می توانید از طریق لینک های کاربردی زیر به سایر مقالات سایت که کاملا بصورت طبقه بندی شده وجود دارد، مراجعه نموده و از آن ها استفاده کنید: