تعریف فایل اسکریپت در قالب وردپرس – مقدمه:
در پنجمین قسمت از چک لیست طراحی قالب وردپرس ، با یک سناریو واقعی برای ساخت قالب وردپرس ، می خواهیم تا انواع فایل اسکریپت در قالب وردپرس را در قالب خود، رجیستر نماییم .
برای این کار با توابع wp_enqueue_script و wp_register_script آشنا می شویم و آشنا می شویم که چگونه تابع wp_head از آن ها استفاده خواهد کرد.
شما با یادگیری این موارد به راحتی می توانید فایل های استایل خود را بدون قرار دادن در فایل header.php فراخوانی کنید و در قالب خود از آن ها استفاده نمایید.
بخش اول: آشنایی با انواع روش های رجیستر فایل اسکریپت در قالب وردپرس
در بخش قبلی این آموزش، فرض کردیم که شما می خواهید در زیر منوی سایت خود از یک اسلایدر استفاده کنید و برای این کار مثلا از کتابخانه های رایگان اسلایدر که در سطح وب موجود است، استفاده کرده اید. اسلایدر شما دارای تعدادی فایل استایل و تعدادی فایل جاوا اسکریپت است.
برای استفاده از اسلایدر در هرکدام از صفحات خود می باید فایل های css یا همان فایل استایل اسلایدر و همین طور فایل های js یا جاوا اسکریپت اسلایدر را، در صفحاتی که می خواهید اسلایدر به نمایش در بیاید، لود نمایید. در واقع شما باید تک به تک هر فایل استایل در قالب وردپرس را که نیاز دارید، به صفحه خود اضافه کنید، تا در هنگام نمایش اسلایدر در سایت خود، مشکلی نداشته باشید.
روال کار برای اضافه کردن هر فایل استایل در قالب وردپرس و همین طور فایل های جاوا اسکریپت، همواره به یک شکل می باشد. در این بخش فرض می کنیم که می خواهیم از کتابخانه responsive slider برای نمایش اسلایدر استفاده کنیم. این اسلایدر دارای یک فایل استایل و دو فایل جاوا اسکریپت می باشد که همه آن ها در صفحاتی که به اسلایدر نیاز است، می باید لود شوند.
در آموزش مربوط به تعریف فایل استایل در قالب وردپرس ، به طور کامل بررسی کردیم که چگونه فایل های استایل خود را، می توانیم به قالب وردپرس اضافه نماییم. حال در این بخش می خواهیم تا فایل های جاوا اسکریپت دلخواهمان را هم، به قالب وردپرس اضافه کنیم.
برای این کار مراحل زیر را می توانید دنبال کنید (این مراحل برای ثبت یا register کردن و نیز در صف آوردن فایل های اسکریپت یا enqueue کردن برای هر فایل اسکریپت در قالب وردپرس ، کاملا یکسان می باشد)
function msn_add_responsive_slider_assets() { //۰۱۸-۱-Register your styles for slider wp_register_style('responsiveslider.style',get_template_directory_uri().'/css/responsive-test.css'); wp_enqueue_style('responsiveslider.style'); //۰۱۸-۲-Register your script for slider wp_register_script('responsiveSlider.script', get_template_directory_uri() . '/js/slider.js', array('jquery'), null, true); wp_enqueue_script('responsiveSlider.script'); wp_register_script('responsiveslides.script', get_template_directory_uri() . '/js/responsiveslides.min.js', array('jquery'), null, true); wp_enqueue_script('responsiveslides.script'); } /*Hook to wp_enqueue_scripts*/ add_action('wp_enqueue_scripts', 'msn_add_responsive_slider_assets');
دلیل استفاده کردن از wp_register_script
شما می توانید بدون استفاده از wp_register_script و به تنهایی، با استفاده از تابع wp_enqueue_script ، فایل های js را در قالب وردپرس خود، enqueue نمایید. دلیل رجستر کردن فایل اسکریپت پیش از در صف قرار دادن آن، این می باشد که در جاهایی از قالب که به این اسکریپت ها نیاز نداریم، می توانیم آن ها را deregister نماییم و به این ترتیب فایل های اضافه را از صفحه مورد نظر حذف کرده و با این کار صفحات سایت وردپرس خود را، سبک تر نماییم تا سرعت لود آن افزایش یابد.
در صورتی که ابتدا اسکریپتی را رجیستر نمایید، برای enqueue کردن آن کافی است فقط نام آن یا همان handle را به عنوان پارامتر به تابع wp_enqueue_script ارسال نمایید
نکته کاربردی: دلیل استفاده از اکشن هوک wp_enqueue_scripts و فراخوانی تابع ما توسط این هوک، این می باشد که هر صفحه ای که لود می شود، در صورتی که تابع wp_head در هدر آن صفحه فراخوانی شده باشد، باعث فراخوانی do_action ای با نام wp_enqueue_scripts می گردد و همین باعث خواهد شد تا تابع ما که به وسیله add_action به آن هوک شده است، توسط آن به اجرا در بیاید.
بخش دوم : آشنایی با انواع با پارامتر های مورد استفاده در تابع wp_register_script
تابع های wp_register_script و همین طور wp_enqueue_script دارای پارامتر های به شکل زیر می باشند:
/*Syntax for wp_register_script */ wp_register_script( string $handle, string $src, array $deps = array(), string|bool|null $ver = false, bool $in_footer = false ) /*Syntax for wp_enqueue_script */ wp_enqueue_script( string $handle, string $src = '', array $deps = array(), string|bool|null $ver = false, bool $in_footer = false )
نکته مهم:
مطالب فوق از فیلم های آموزشی طراحی قالب وردپرس گروه آموزشی سون لرن، برداشت شده و با تغییراتی در آن، به عنوان چک لیست در اینجا قرار داده شده است.
هدف ما، مرتب سازی این مطالب و داشتن چک لیست برای انجام تکراری کارهایی است که به طور روزمره، برای پروژه های طراحی قالب وردپرس انجام می دهیم. برای دسترسی به فیلم این آموزش ها به صورت کامل، می توانید به سایت سون لرن مراجعه فرمایید.
راهنما برای چک لیست طراحی قالب وردپرس:
شما می توانید از لینک های زیر به عنوان مرجع های اصلی برای چک لیست طراحی قالب وردپرس در قسمت بالا استفاده نمایید:
راهنما برای خواندن سایر مقالات سایت به صورت دسته بندی شده:
شما می توانید از طریق لینک های کاربردی زیر به سایر مقالات سایت که کاملا بصورت طبقه بندی شده وجود دارد، مراجعه نموده و از آن ها استفاده کنید:
عالی
سلام من یه اسکریپت پشتیبانی دارم ( crm ) چگونه میتوانم این اسکریپت رو به سایت متصل کنم برای کارکنان فقط سایت وردپرسی هست
سلام به شما دوست عزیز
عموما اسم مثلا یک وب اپلیکیشن که به غلط اسکریپت گذاشته شده. سیستم crm از مجموعه ای از فایل ها تشکیل شده که فایل های جاوا اسکریپت و استایل های css هم، بخشی از آن هستند. در این آموزش، نشان داده شده که چگونه باید این فایل ها رو به یک پروژه اضافه کرد.
در واقع شما برای اضافه کردن یک functionality به وردپرس باید از پلاگین های مربوطه استفاده کنید یا مثلا crm مورد نظر خودتون رو به یک پلاگین وردپرس تبدیل کنید که بتونید در داخل بستر وردپرس از آن استفاده کنید. (در واقع باید با پلاگین نویسی وردپرس آشنا باشید)
به جای اون، می تونید از ابزارهای آماده ای که وجود داره در وردپرس استفاده کنید. در یکی از میتاپ های وردپرس در این لینک، می توانید فیلم مرتبط با پلاگین های وردپرس در حوزه crm را مشاهده کنید.
سلام. من می خوام یه اسکریپت فال داخل سایتم که وردپرس هست، قرار بدم. چطور می تونم وقتی متنش داخل سایتم نشون داده میشه، تصویر هم براش قرار بدم؟
سلام و روز شما بخیر
متاسفانه درست متوجه سوال شما نشدم. چه اسکریپیتی هست؟ ممنون میشم که کامل توضیح بدید تا بتونم بهش پاسخ بدم