انواع متغیر ها در PHP – مقدمه:
در اولین بخش از آموزش php فقط در ۱۰ مرحله، می خواهیم با انواع متغیر ها در php آشنا شویم. این اولین مرحله از این سری آموزشی می باشد.
در این آموزش می آموزیم که چگونه متغیر در پی اچ پی تعریف کنیم و می آموزیم که چگونه باید از انواع متغیرها در php استفاده کنیم.
در این آموزش شما با قواعد نامگذاری صحیح متغیرها در php را آشنا شده و همین طور یاد می گیرید که چگونه می توانید نوع متغیر در پی اچ پی را چک کنید.
همنچنین در حین یادگیری انواع متغیر ها در php ، با تعریف ثابت در php و نحوه کار با متغیرهای رشته ای نیز آشنا می شوید.
این مطلب در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ مجددا بازنگری و آپدیت شده و کدهای آن به روزرسانی شده و نکات جدید به همراه فیلم به آن اضافه شده است.
چند نکته قبل از شروع آموزش متغیرها در PHP
شما برای آشنایی با انواع متغیر ها و همین طور نحوه تعریف آن ها درPHP، می توانید از مقاله این صفحه استفاده کنید.
این مقاله یکی از جامع ترین مقالات و کاربردی ترین آن ها در سطح وب فارسی می باشد. با خواندن این مقاله به راحتی به همه مفاهیم متغیر و انواع آن در PHP آشنا می شوید و عملا نیازی به سورس های اضافه تر نخواهید داشت.
فیلم ابتدایی قرار داده شده در این مقاله، بخش هایی از دوره آموزش PHP است که بخشی از دوره وبمستران وردپرس (دوره حضوری) می باشد.
برای تهیه کامل این فیلم، می توانید به سایت کلوپ وبمستران وردپرس (که مرجع آموزش های حرفه ای وبمستری برای وردپرس) می باشد، مراجعه کنید.
فیلم آموزش انواع متغیرها در PHP
بخش اول: نکات اولیه در استفاده از PHP
در بخش اول نکات ابتدایی در مورد شروع کار با php را بطورخلاصه ذکر می کنیم:
بخش دوم: تگ php چیست؟
برای اجرا شدن کدهای php درون فایل های خود و همین طور بین کدهای HTML خود، می باید از تگ php درون کدهای خود استفاده کنید.
تگ php توسط علامت هایی که در زیر می بینید، باز و سپس بسته می شوند. هر کدی که در بین کدهای باز و بسته تگ پی اچ پی قرار دارند، توسط php اجرا می شوند.
<?php // standard PHP tag ?> <? // Short open PHP tag ?>
روش اول، روش استاندارد استفاده از تگ php می باشد و به روش دوم، Short Open Tag گفته می شود. Best practice این است در بین کدهای خود از روش استاندارد استفاده کنید.
بخش سوم: کامنت گذاری در بین کدهای php و توابع چاپ داده ها در php
برای کامنت گذاری در بین کدهای خود می توانید از دو روش استفاده کنید.
روش اول کامنت کردن تنها یک خط در بین کدهای شما می باشد، برای اینکار شما کافی است از علامت // در ابتدای خط استفاده کنید.
روش دوم کامنت کردن چندین خط با قرار دادن کدهای مربوطه بین علامت های /*……..*/ می باشد.
کدهای روبرو این روش را به شما نشان می دهند.
<?php /* MultiLine Comment echo '<br>This is<br>'; echo '<br>a sample test<br>'; echo '<br>for wpwebmaster.ir<br>'; */ //echo "<h2>wpwebmaster</h2>"; ?>
برای انجام عملیات چاپ داده ها در بین کدهای HTML و کدهای صفحه خود، شما می توانید از دو دستور echo و همین طور print به صورت زیر در بین کدهای خود استفاده کنید.
<?php echo '<b>Hello</b><span style="color:red"> World!</span><br>'; echo 'Hello<br>'; echo 'My Friends<br>'; echo '<b>Hello</b><span style="color:red"> World!</span><br>' . 'This is<br>' . 'wpwebmaster.ir<br>'; print('<b>Hello</b><span style="color:red"> World!</span><br>' . 'This is<br>' . 'wpwebmaster.ir<br>'); ?>
تفاوت دستور echo و print
دستور print فقط یک آرگومان قبول می کند و همواره مقدار برگشتی آن ۱ است اما دستور echo می تواند بیشتر از یک آرگومان را قبول کند و مقداری نیز به عنوان خروجی برگشت نمی دهد.
هر دو آن ها تابع نبوده و در واقع بخشی از ساختار زبان php هستند و می توان با پرانتز یا بدون آن، از آن ها استفاده کرد. دقت کنید که دستور echo سرعت بالاتری نسبت به دستور print دارد.
بخش چهارم: انواع متغیر ها در PHP
قبل از اینکه بخواهیم در مورد انواع متغیر ها در php صحبت کنیم، ابتدا باید چند نکته را در مورد نحوه تعریف متغیرها در php بیان کنیم. کلیه این موارد به صورت چک لیست برای شما آورده شده است:
// Correct Variable Names in PHP // $t , $mehdi , $mehdi_soltani , $mehdiSoltani, $mehdi5 , $m125t // Incorrect Variable Names in PHP // $۸mehdi , $mehdi-soltani , mehdiSoltani, $95 , $mehdi.soltani
// assign Value to Variables $variableName = 'variableValue';
تفاوت استفاده از single quotation با double quotation در مقداردهی به یک رشته
تنها تفاوت استفاده ‘ ‘ و ” ” در کدهای php این می باشد که در ” ” یا Double Quotation شما می توانید از علامت { } در بین کدهای خود های استفاده کرده و داخل آن به صورت مستقیم از نام یک متغیر استفاده کنید. به این صورت php به صورت خودکار تشخیص می دهد که باید مقدار متغییر به جای آن در داخل رشته قرار گرفته و نمایش داده شود.
// String (Texts) $stringVar = "wpwebmaster.ir"; // Integer numbers $intVar = 30; // Float numbers $floatVar = 7.53; // Boolean $boolVar0 = false; $boolVar1 = true; // multiple values $arrayVar = array(7, 5, 3, 1, 55); // null (empty) value ! $nullVar = null; // pointer Variable $pointer = &$intVar;
//Destroy a variable unset($variable);
بخش پنجم: تشخیص انواع متغیر ها در PHP
برای اینکه بتوانیم انواع متغیرها در php را شناسایی کنیم، php امکانات مختلفی را برای کاربران فراهم کرده است که در زیر به آن ها به صورت لیست وار اشاره می کنیم:
//To get the type of variable or object in php: use from gettype() method echo gettype($boolVar1) . '<br>'; echo gettype($nullVar) . '<br>'; echo gettype($intVar) . '<br>'; echo gettype($stringVar) . '<br>'; //If you want to change the type of your variable: use from settype() method settype($intVar, 'string'); //To check types in php, you can use other methods like these: echo 'is_bool($boolVar1) : ' . is_bool($boolVar1) . '<br>'; echo 'is_bool($floatVar) : ' . is_bool($floatVar) . '<br>'; //is_string($var); //is_numeric($var); //is_int($var); is_integer($var); is_long($var); //is_double($var); is_float($var); is_real($var); //is_array($var); //is_object($var); //is_resource($var); //is_scalar($var); //It will be true, if variable is int, bool, double or string //is_null($var); //empty($var); //True if is false, 0, "0", '', NULL, [], array(), $var //isset($var); //True if a value assigns to it. If it's NULL, it will be false.
بخش ششم: تبدیل نوع متغیر در زبان PHP
در php شما می توانید نوع متغیرها را عوض کرده و نوع یک متغیر را به نوعی دیگر تبدیل کنید. به این عملیات type casting گفته شده و به صورت زیر انجام می پذیرد:
// Type Casting $a = 20; $b = (string)$a; $c = (bool)$a; $d = (float)$a; $e = (array)$a;
تفاوت استفاده از تغییر نوع یا casting با (int) با تابع ()intval
هر دوی این ها در خروجی، یکسان هستند اما تفاوت آن ها در این است که با تابع intval می تواند مبنای تبدیل عدد را نیز به عنوان پارامتر بپذیرد اما (int) نمی تواند. به صورت پیش فرض تابع intval خروجی خود را بر مبنای ده به شما می دهد.
نتیجه گیری برای مقاله انواع متغیر ها در PHP
در این مقاله به صورت خلاصه در مورد امکانات زبان php برای تعریف انواع متغیر ها در php صحبت شد و توضیح داده شد که نحوه تعریف متغیر در php به صورت ضمنی است.
همین طور در مورد قواعد نامگذاری در زبان php صحبت شد و شما با انواع متغیر ها در php آشنا شدید. همچنین با توابع تشخیص و همین طور تغییر متغیرها در php آشنا شدیم.
در انتها نیز در مورد نحوه تبدیل نوع متغیر ها در زبان php به صورت خلاصه وار اشاره شد.
ممکن است شما موارد بیشتری را بدانید که ما فراموش کرده ایم تا در این مقاله قرار دهیم.
اگر شما از این موارد آگاه هستید، حتما در بخش نظرات عنوان کنید تا آن را به مقاله “انواع متغیر ها در php” اضافه کنیم. در ضمن اگر این مقاله را مفید دیدید، حتما آن را به دوستان خود معرفی کرده یا در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
راهنما برای مطالعه بیشتر:
برای تولید مقاله تعریف متغیر ها در php ، از لینک های زیر استفاده شده است که برای مراجعه به آن ها می توانید از لیست زیر استفاده کنید:
راهنما برای خواندن سایر مقالات سایت به صورت دسته بندی شده:
شما می توانید از طریق لینک های کاربردی زیر به سایر مقالات سایت که کاملا بصورت طبقه بندی شده وجود دارد، مراجعه نموده و از آن ها استفاده کنید:
سلام ،
بسیار متشکرم از متن خیلی روان و خوبی که تدارک دیده بودین ،
به نظرم بی نقص و عالی بود ،
سلام به شما دوست عزیز
عذرخواهی فراوان بابت دیر پاسخ دادن به دلیل مشغله های فراوان کاری که داشتم.
بسیار خوشحالم که این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته است.
سپاس فراوان از این که وقت ارزشمند خودتون رو گذاشتید تا برای ما پیام های محبت آمیز خودتان را ارسال کنید.
تشکر
درود بر شما
به نظرم مقاله مختصر و مفیدی بود ولی به نظرم یک نکته خیلی مهم از قلم افتاده. حتماً خروجی کدها رو نشون بدید تا مخاطب کاربری عملی اون رو درک کنه
سلام به شما دوست عزیز
سپاسگزارم که وقت ارزشمند خودتون رو گذاشتید تا برای ما پیام ارسال کنید.
در سایر مقاله ها، این امر موجود هست. متاسفانه تعریف متغیر، خروجی خاصی رو نداشته که اینجا نشون بدیم، وگرنه قطعا اون رو نمایش می دادیم.
در جاهایی که نیاز بوده، comment اضافه شده تا دوستان متوجه تعریف نوع متغیر بشوند.
بازم ممنونم به خاطر نظر سازنده شما
سلام وقت بخیر
ب نظرم واسه افراد مبتدی نبود
چون حتی موقعی ک تابع get type مثال زدید…خروجیشو نشون ندادید…ک من مبتدی بهتر بفهمم
اگه کل این صفحه رو ی برگ اچار در نظر بگیریم حداقل باید پنج صفحه دگ اموزش میدادید…مثالاتونو بهتر بیان میکردید….البته تو نظرا ذکر کردید ک وقت ندارید…خب حداقل میتونستید نصف این مفاهیمو با ذکر جزییات بیشتر بیان کنید…چون مثالاتون کپی پیست از سایتای خارجی بود
بیشتر بدرد کسایی میخورد که قبلا پی اچ پی خوندن و یه سری چیزارو یادشون رفته و مروری بود ب تابع ها
موفق باشید
سلام به شما دوست عزیز
بسیار ممنونم که وقت ارزشمند خودتون رو گذاشتید تا برای ما پیام ارسال کنید.
کلیه مباحث این بخش، کاملا ابتدایی هستند و عملا برای افراد مبتدی در نظر گرفته شده (در واقع ب بسم الله شروع زبان php در هر سورس ایرانی یا خارجی، آشنایی با متغیرهاست).
متاسفانه خیلی از دوستان، تصور می کنند بدون داشتن ابتدایی در مورد وب و صفحات وب، می تونند شروع به یادگیری یک زبان برنامه نویسی تحت وب کنند. دلیل اصلی اینکه شما و خیلی از دوستان، چنین مطالب ابتدایی رو بسیار سخت و غیر قابل فهم تصور می کنید، این هست که متاسفانه پیش نیازهای شروع به یادگیری یک زبان برنامه نویسی وب را به هیچ عنوان نگذرانده اید و به همین دلیل احساس می کنید این مفاهیم سخت و پیچیده هستند.
به همین دلیل ما این پیش نیاز ها را (بخش هایی به صورت رایگان و بخش هایی نیز به صورت غیر رایگان) هم در سایت خودمان و هم در سایت کلوپ وبمستران وردپرس قرار دادیم تا بتونیم شما را در شروع مباحث برنامه نویسی وب، کمک کنید.
قبل شروع به هر زبان برنامه نویسی مرتبط با وب، ابتدا نیاز هست که شما آشنا شوید که اصلا وب چگونه کار می کند. برای اینکار می توانید در دوره رایگان ما با عنوان “دوره آموزش مقدمات وب” شرکت کنید. این آموزش ها در سایت خودمان و در صفحه وبمستران وردپرس نیز به صورت رایگان در دسترس هست.
قبل از شروع به یادگیری زبان php، ابتدا باید با HTML و CSS و JavaScript آشنا باشید. در غیر این صورت عملا شما خیلی استفاده مفیدی از زبان PHP نخواهید برد. برای این مورد نیز می توانید در دوره آموزش HTML و همین طور دوره آموزش CSS ما در سایت کلوپ وبمستران وردپرس، شرکت کنید.
از دید من، بعد از گذراندن این پیش نیازها، شما می توانید با هر نوع زبان برنامه نویسی مرتبط با وب کار کنید و در گرفتن مفاهیم، مشکلی نداشته باشید.
باز تکرار می کنم که یادگیری هر زبانی که در وب کاربرد دارد (از جمله PHP) نیاز به دانش مقدماتی یادگیری مفاهیم اولیه وب داشته و بدون آن شما همواره در درک مفاهیم با مشکل روبرو خواهید شد.
متاسفانه تبلیغ های نادرست و گول زننده اکثر سایت های آموزشی، این را القا می کند که شما در ظرف چند روز، بدون هیچ پیش نیازی، می توانید در یک زبان برنامه نویسی استاد شوید، اما متاسفانه همه این موارد، بیشتر شگرد تبلیغاتی برای فروش محصول می باشد.
در نظر داشته باشید که این مطالب کاملا رایگان در سایت قرار داده شده، ضمن اینکه زمان بسیار زیادی برای فراهم کردن آن صرف شده است. کافی است سایر مقالات را با کلیه مراجع ایرانی و خارجی مقایسه کنید و متوجه شوید که هیچ کدام از آن ها کپی از سایت های خارجی نیستند.
اینکه کسی مفاهیم اولیه در ابتدایی ترین سطح یک زبان برنامه نویسی را نداند و بعد به راحتی نظر بدهد که کار شما دقیقا کپی و پیست سایت های خارجی است، عملا بی انصافی محسوب می شود. اگر شما اینقدر مسلط هستید که می توانید به سایت های خارجی بروید، چه نیازی هست که کلا مطالب رو به فارسی سرچ کنید و مطالب سایت هایی مثل ما رو دنبال کنید.
در صورتی هم که مبتدی هستید، راهکار اینکه بتوانید بیشتر به مفاهیم مسلط شوید رو، خدمت شما کامل عرض کردم.
بازهم برای شما آرزوی موفقیت می کنم
بنده تازه شروع کردم خیلی مطالب پیچیده بود
سلام به شما دوست عزیز
امیدوارم که حال شما خوب باشه. مسلما باید در اول مقاله ذکر می شد که شما با پیشنیازهای مرتبط با برنامه نویسی ، بهتر است آشنا باشید، تا بتوانید مقاله را، راحت تر مطالعه کنید.
سعی می کنیم برای ورود به دنیای برنامه نویسی و مفاهیم اولیه نیز، سلسلسه مطالبی رو آماده کنیم تا دوستانی مثل شما، بتوانند راحت تر از مقاله هایی مثل این استفاده کنند.
ممنونم بابت فرستادن این نقد و سعی می کنیم تا در آینده نقص های خود را جبران کنیم.
از شما سپاسگزارم که وقت ارزشمند خودتون رو گذاشتید تا برای ما پیام ارسال کنید. سپاسگزارم
عالییی بود عااالی
برای کسی که میخادبتازگی یادبگیره و از برنامه نویسی چیزی نمیدونه کاملا گنگ و نامفهومه این اموزشها کاملا مایوس کنندست شما نگفتین که دقیقا اینارو برای چه اقشاری یادمیدید مبتدی یا اونایی که بلدن و رفع اشکال میخان در کل علته خیلی از آموزش های ناقص و موفق نشدن و مایوس شدن کاربرا میتونه همین مدل آموزش باشه که تو سراسر کشور رایجه
سلام به شما دوست عزیز
روز شما بخیر
امیدوارم حال شما خوب باشه و لحظه های خوبی رو در حال سپری کردن باشید.
نقد شما را از جهاتی کاملا درست هست اما خب هر موضوعی دو بخش داره که یک بخش اون هم متوجه خود شما خواهد بود.
در زمینه اینکه گفته نشده آموزش در چه سطحی هست، کاملا حق با شما هست. سعی می کنم به زودی این رو در نظر بگیرم و در تمامی مقالات ذکر کنم. البته یکی از دلایل این هست که متاسفانه به دلیل درگیری های کاری، وقت نشده که Roadmap ای رو تهیه کنیم و در سایت قرار بدیم اما به زودی این رو هم در سایت انجام خواهم داد.
در مورد سطح این مقاله، باید خدمت شما ذکر کنم که این ساده ترین مبحث در زمینه PHP بوده و در واقع به نوعی مرجع برای شناخت انواع متغیر ها در PHP هست. این موضوع در صفحه آموزش PHP بیان شده که فکر می کنم توضیحاتش برای کسی که میخواد این سلسله مقالات رو مطالعه کنه، کافی هست.
با نظر شما در مورد اینکه خیلی از آموزش ها ممکنه ناقص باشه، کاملا موافق هستم اما نکته اصلی این هست که این شما هستید که باید برای کامل مسلط شدن بر اون مطلب، باید تمام تلاش خود را انجام دهید.
اگر فکر می کنید این مقاله یا سایر مقالات گذاشته شده در سایت ما، نتیجه دیدن یا خوندن یک مطلب آموزشی بوده، کاملا اشتباه می کنید.
به عنوان مثال کافی هست فیلم های تخصصی ما (که گاهی شاید ۱ ساعت بشه) رو نگاه کنید و ببنید که برای تهیه اون گاهی از ۱۰ منبع مختلف استفاده شده. بعد منابع کنار هم قرار داده شده تا مفهوم کلی بیان بشه.
بنابراین توصیه برادرانه من به شما دوست خوبم، این هست که حتی اگر یه دوره آموزشی ناقص هم دیدید، سعی کنید نکات اون رو در ذهن داشته باشید چون به مرور زمان، پازل یادگیری شما در اون مطلب با قرارگیری این مطالب در کنارهم، کامل خواهد شد.
اگر فکر می کنید فقط دیدن یک دوره آموزشی، برای تسلط بر یک حوزه کافی خواهد بود، کاملا در اشتباه هستید. در واقع هر دوره فقط یک چراغ رو برای شما روشن می کنه. ادامه مسیر و یادگیری بیشتر و همین طور تجربه، با شماست. هیچ دوره ای نیست که تجربه های واقعی یک پروژه رو به شما بده و در واقع فقط اصول به شما گفته میشه. اگر کسی این ادعا رو می کنه، کاملا اشتباه هست.
یک پیشنهاد دیگه: به همین دلایلی که اشاره کردید، من در حال برگزاری یک دوره آموزشی حدودا ۸ ماهه هستم که در حال حاضر در ابتدای آن می باشد. امکان شرکت حضوری در دوره وجود نداره اما بسیاری از فیلم های اون به رایگان در سایت قرار داده میشه.
فکر می کنم اگر بخواهید وارد عرصه طراحی وب شوید، می باید کلیه این مسیر رو طی کنید. بنابراین مطالب از ساده ترین شکل شروع میشه و ادامه پیدا می کنه. شما هم می تونید اگه به دنبال یادگیری از صفر هستید، از این مطالب شروع کنید.
البته این دوره درباره وبمستر حرفه ای وردپرس خواهد بود اما خب در بخش هایی در مورد PHP هم گفته میشه (این موارد حتی در آموزش HTML و فرستادن درخواست به سرور هم هست)
اینکه یک نفر اصلا نمی دونه وب چطور کار می کنه، حالا یهو میخواد برنامه نویسی PHP یاد بگیره، به نظرم اصلا مناسب نیست. بنابراین اگر می خواهید در این مسیر حرکت کنید، لااقل دیدن این چند فیلم ابتدایی رو به شما توصیه می کنم.
می تونید به صفحه وبمستران وردپرس مراجعه کنید. در اونجا در بخش اول (آشنایی با مقدمات وبمستری) جلسه اول تا سوم دوره حضوری رو (که فکر کنم شامل ۷ تا فیلم باشه) می تونید تماشا کنید تا اول با وب و ساختارش آشنا بشید.
این طوری لااقل خواهید توانست که انتخاب کنید چه مسیری رو باید انتخاب کنید.
بازهم اگر مشکلی داشتید، خوشحال میشم که بتونم پاسخ بدم.
روز خیلی خوبی داشته باشید. بسیار ممنون و سپاسگزارم بابت نظری که ارسال کردید
برای من که تازه شروع کردم خوب بود
دستتون درد نکنه عالی مرسی
خیلی کامل و عالی D: