فایل اصلی استایل قالب وردپرس یا style.css :
در این قسمت از آموزش های طراحی قالب وردپرس با فایل اصلی استایل قالب وردپرس یا همان style.css موجود در دایرکتوری اصلی یک قالب وردپرس، آشنا خواهیم شد.
شما با توضیحات هدر موجود در فایل style.css قالب وردپرس یا همان header comment و اجزا ضروری آن، آشنا می گردید و یاد می گیرید چگونه از آن در قالب وردپرس استفاده نمایید. بدون وجود فایل اصلی استایل قالب وردپرس، پوسته شما در هسته وردپرس لود نخواهد شد.
فایل اصلی استایل قالب وردپرس چیست؟
فایل اصلی استایل قالب وردپرس، جز ۲ فایل اصلی می باشد که در صورت موجود نبودن آن در قالب وردپرس، قالب شما در داخل هسته وردپرس لود نخواهد شد. فایل اصلی استایل قالب وردپرس که در به صورت اجباری در هر تم وردپرس باید قرار داده شود، با نام style.css شناخته می شود و هر قالب وردپرس برای راه اندازی، حتما به آن نیاز دارد.
کنترل نحوه نمایش صفحات سایت شما (اعم از نحوه چینش و همین طور طراحی ظاهری آن) بر عهده فایل اصلی استایل قالب وردپرس می باشد.
محل قرار گیری فایل اصلی استایل قالب وردپرس کجاست؟
به جهت اینکه هسته وردپرس بتواند کل مجموعه فایل های یک قالب یا همان Template File های یک قالب را شناسایی نماید، لازم است تا فایل اصلی قالب وردپرس یا همان style.css قالب وردپرس، دقیقا در روت اصلی دایرکتوری یک قالب، قرار بگیرد. در صورتی که این فایل در یک ساب دایرکتوری در داخل قالب شما قرار بگیرد، قالب شما لود نخواهد شد.
برای لود کردن سایر فایل های استایل در قالب وردپرس از تابع های wp_register_style و wp_enqueue_style استفاده می شود که برای نحوه انجام این کار، می توانید به آموزش “نحوه قرار دادن فایل استایل در قالب وردپرس” مراجعه نمایید.
ساختار پایه فایل اصلی استایل قالب وردپرس به چه صورتی است؟
وردپرس برای شناساندن قالب به هسته وردپرس، از یک بخش با نام header comment در ابتدای فایل style.css استفاده می کند. این بخش که به صورت comment شده در ابتدای فایل style.css گذاشته می شود، دارای اطلاعات مربوط به یک قالب می باشد.
وجود این اطلاعات در هدر فایل style.css الزامی بوده و وردپرس برای نمایش اطلاعات مربوط به یک تم یا قالب در بخش پنل کاربری سایت و بخش نمایش قالب ها، از آن ها استفاده می نماید.
مثالی از هدر مورد نیاز در فایل style.css
مثال زیر، نمونه ای از یک هدر در ابتدای فایل style.css می باشد که مربوط به قالب دو هزار و هفده وردپرس می باشد.
/* Theme Name: Twenty Seventeen Theme URI: https://wordpress.org/themes/twentyseventeen/ Author: the WordPress team Author URI: https://wordpress.org/ Description: Twenty Seventeen brings your site to life with immersive featured images and subtle animations. With a focus on business sites, it features multiple sections on the front page as well as widgets, navigation and social menus, a logo, and more. Personalize its asymmetrical grid with a custom color scheme and showcase your multimedia content with post formats. Our default theme for 2017 works great in many languages, for any abilities, and on any device. Version: 1.0 License: GNU General Public License v2 or later License URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html Text Domain: twentyseventeen Tags: one-column, two-columns, right-sidebar, flexible-header, accessibility-ready, custom-colors, custom-header, custom-menu, custom-logo, editor-style, featured-images, footer-widgets, post-formats, rtl-language-support, sticky-post, theme-options, threaded-comments, translation-ready This theme, like WordPress, is licensed under the GPL. Use it to make something cool, have fun, and share what you've learned with others. */
توضیح در مورد شماره ورژن هر قالب وردپرس در فایل style.css
مخزن قالب های وردپرس، برای اینکه تشخیص دهد که ورژن جدیدی از قالب در دسترس است یا خیر، از یک شماره بعد از قسمت Version استفاده می کند.
در این بخش، توضیحات کوتاهی در مورد هریک از این بخش ها، بیان خواهیم کرد. در نظر داشته باشید، استفاده از بخش هایی که با ستاره مشخص شده اند، در توضیحات هدر اجباری بوده و نمی توانند حذف شوند.
فایل style.css برای یک Child Theme
اگر شما از Child Theme برای قالب خود استفاده می کند، هدر فایل style.css موجود در این فایل، لااقل باید شامل تکه کدهای زیر باشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد child theme ها می توانید به آدرس های پایین صفحه مراجعه نمایید.
/* Theme Name: My Child Theme Template: Twenty Seventeen */
راهنما برای مطالعه بیشتر:
شما می توانید از لینک های زیر برای مطالعه بیشتر استفاده نمایید:
راهنما برای خواندن سایر مقالات سایت به صورت دسته بندی شده:
شما می توانید از طریق لینک های کاربردی زیر به سایر مقالات سایت که کاملا بصورت طبقه بندی شده وجود دارد، مراجعه نموده و از آن ها استفاده کنید:
سلام من می خوام عکس محصولات ووکامرس در سایت گردی بشه و این کد
img{
border-radius : 50% ;
}
تو قسمت style.css قالب اضافه کردم ولی درست نشد چیکار کنم
سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما
به احتمال زیاد یک استایل دیگه داره این استایل شما رو override می کنه. برای این کار باید از دستور important استفاده کنید.
برای نحوه استفاده از این دستور به سایت هایی چون w3schools می تونید مراجعه کنید.
ضمن اینکه، این نوع استایل زدن در کل صحیح نیست چون با این چیزی که نوشتید و همین طور important کردن، کل عکس ها به حالتی گرد در خواهند آمد. برای انجام درست این کار، باید استایل رو specific تر تعریف کنید.
متاسفانه جایی که رو میخواهید این کار رو انجام بدید، دقیق نمی دونم وگرنه می تونستم بیشتر راهنمایی کنم.
برای استایل زدن، از کسی که بیشتر سر رشته در بخش front-end داره کمک بخواهید تا اون استایل ها رو برای شما وارد بکنه.
بازم اگه سوالی بود، می تونید همین جا بپرسید.
از لطف شما سپاسگزارم
سلام بنده در فایل rtl.style این کد را اضافه کردم حتی از کلمه important هم استفاده کردم ولی فونت سایت من تغییری نکرد. یک نکته اینکه در فایل style.css در سایت بنده اصلا این قطعه کد وجود ندارد.ولی در جاهای مختلف ذکر شده که از کدام فونت فمیلی استفاده کند. ولی تعریف و آدرس دهی فونت فمیلی وجود ندارد. به نظر شما این قطعه کد در کدام قسمت دیگر می تواند نوشته شده باشد. لطفا راهنمایی بفرمایید
سلام به شما دوست عزیز
متاسفانه با توضیحاتی که ارسال کردید، به راحتی نمی شود به مشکل شما پاسخ داد (نیاز به قالب مورد استفاده و همین طور اطلاعاتی که در کنسول مرورگر در هنگام لود به وجود می آید) می باشد.
اما در کل می توانم به چند نکته اشاره کنم که می تواند مشکل شما را رفع نماید:
نکته ۱: ابتدا چک کنید که اصلا فایل rtl.css در صفحات شما لود می شود یا خیر (منظور من فایلی است که شما استایل های خود را درون آن وارد کردید). برای اینکار کافی است سورس صفحات سایت خود را با ctrl+u در یک تب جدید مرورگر باز نمایید و سپس این فایل را سرچ کنید. این طور که شما فرمودید، آدرس این فایل باید در داخل دایرکتوری theme شما و داخل قالب مورد استفاده شما باشد. این طور که مشخص است عملا این فایل لود نمی شود.
نکته ۲: برای اینکه استایل شما در مورد فونت به درستی اجرا شود، حتما باید از آدرس دهی درست استفاده کنید. چه آدرسی را برای پوشه فونت های خود انتخاب کردید (فونت های شما دقیقا کجا هستند) و چه کد استایلی را قرار داده اید؟ ممکن است به درستی فونت ها لود نشده باشند (به دلیل عدم آدرس دهی درست)
نکته ۳ : عموما خود من از این روش (یعنی قرار دادن استایل های خودم در این فایل قالب) استفاده نمی کنم. عملا یک فایل css در پوشه مرتبط با فایل های قالب css درست می کنم و سپس با استفاده از register کردن استایل خودم در قالب، از آن استفاده می کنم.
برای استفاده از این روش می توانید از این مقاله استفاده کنید: نحوه اضافه کردن استایل به قالب وردپرس
در صورت حل نشدن مشکل، نیاز به اطلاعات دقیق تر در این مورد دارم، شما می توانید با عکس گرفتن از محل قرار دادن فایل استایل در قالب خود و کدهای وارد شده در این فایل و همین طور مسیر قرار دادن فونت ها، آن ها در جایی share کنید و در همین صفحه، یک کامنت جدید ایجاد کنید و لینک های عکس های خود را در آن قرار دهید تا توسط من، مورد بررسی قرار گیرد.
امیدوارم با همین موارد مشکل شما مرتفع گردد.
با تشکر فراوان
سلام
یه سوال داشتم که ممنون میشم راهنمایی کنید.
بعد از آپدیت وردپرس و قالب انفولد و همچنین غیر فعال کردن گوتنبرگ متاسفانه ادیتور کلاسیک فعال نمیشه و و این پیغام رو نمایش میده
ایجاد منو کلاسهای CSS
بارگذاری کلاسهای CSS بکاررفته در editor-style.css و جایگزینی فهرست فرمتها.
غیرفعال شده: یک فایل css با نام editor-style.css توسط قالب شما افزوده نشده است.
وقتی قالب رو عوض میکنم این مشکل حل میشه فقط با قالب انفولد این مشکل هست
ممنون میشم راهنمایی کنیثد سپاس
سلام به شما دوست عزیز
چند نکته قبل از پاسخ به سوال شما:
من آدرس سایت شما رو بررسی کردم و چند نکته پیش از جواب به سوال شما، به نظرم اومدم که بهتون اشاره کنم، چون در مورد سایت تون به نظرم مهم خواهد بود.
نکته اول اینکه هاستی که استفاده می کنید، به نظر میاد خیلی مناسب نباشه. متاسفانه زمانی که خواستم سایت شما رو بررسی کنم، چند بار ارور ۵۰۳ داد قبل از لود شدن و چند بار هم حدود ۴۰ ثانیه برای لود زمان برد. البته بعد از مدتی دوباره درست شد. ولی به نظرم هاست خیلی stable ای ندارید. این یک نکته ضعف برای سایت شما خواهد بود ضمن اینکه این موارد، یکی از موارد کلیدی برای سئو سایت خواهد بود. در صورتی که crawler گوگل، چند بار به سایت شما مراجعه کنه و این مورد رو تشخیص بده، به راحتی شما رو از نتایج کنار میذاره یا اگر هم نذاره، جایگاه بالایی کسب نخواهد کرد. این رو فقط جهت اطلاع به شما گفتم که هرچند بار یک بار، سایت خودتون را از این بابت رصد کنید.
نکته دوم: اینکه سایت شما از https استفاده نمی کنه. در اسرع وقت حتما سایت تون رو به https تبدیل کنید. عموما روی هاست ها، ssl رایگان هست و خودتون (یا شرکت هاستینگ) براتون فعال می کنه. بعد باید سایت رو تبدیل به https کنید که آموزشش در سایت ما هم موجود هست (در گوگل هم سرچ کنید : تبدیل سایت وردپرس به https ، در نتایج هستیم و می تونید با توجه به اون، سایت خودتون رو تبدیل به https کنید)
اما در مورد سوال شما:
اروری که به صورت فارسی فرستادید، متاسفانه خیلی گویا نیست. البته من سعی کردم در اینترنت سرچ کنم و مشابه مورد شما رو در سایت خود enfold (در بخش support) پیدا کردم. همیشه اول باید مود دیباگ را در سایت فعال کنید تا ببینید دقیقا چه اتفاقی داره رخ میده ( ابزار های دیباگ برای وردپرس در این لینک به صورت کامل توضیح داده شده: نحوه دیباگ کردن در وردپرس )
در این صورت میشه فهمید که کجای کد مشکل داره.
مشابه مشکل شما در این لینک بهش اشاره شده. طبق چیزی که در اینجا یکی از پشتیبان های enfold (با نام yigit) توضیح داده، مشکل از آپدیت نبودن به آخرین ورژن انفولد هست (دقت کنید که زمان پرسیدن این سوال مربوط به سال ۲۰۱۷ هست) پس این مشکل به احتمال زیاد در ورژن های جدید حل شده. بنابراین برای رفع مشکل این مراحل رو می تونید دنبال کنید:
– اول از همه پیشنهاد می کنم مثل ما، ورژن اصلی enfold رو خریداری کنید که در موقع به وجود آمدن چنین مشکل هایی، بتونید برای سازنده تیکت بزنید. عموما مشکل های به وجود آمده توسط قالب ها، خیلی فوری توسط تیم سازنده، برطرف میشه. بنابراین این از لحاظ زمانی به شدت به سود شما خواهد بود.
– در صورتی که فعلا قصد خرید ورژن اصلی و ارجینال را ندارید، از یکی از مارکت های موجود، آخرین ورژن انفولد رو تهیه کنید. طبق این لینک در حال حاضر آخرین ورژن ۴.۵.۷ می باشد که حدود ۱۱ روز پیش منتشر شده. البته طبق مستندات این صفحه، گزینه switch کردن بین ادیتور کلاسیک و گوتنبرگ در این تاریخ و ورژن (۲۰۱۸ December 18th – Version 4.5.2) به قالب اضافه شده. اما باز محض اطمینان، از آخرین ورژن که همون ۴.۵.۷ هست، استفاده کنید.
– همه پلاگین های مرتبط رو آپدیت کنید و خصوصا اگر آپدیت برای وردپرس موجود بود، اون رو به آخرین ورژن یعنی ۵.۲ ارتقا بدید.
– ویرایشگر بلاک مرتبط با ووکامرس رو هم حتما نصب و آپدیت کنید (احتمالا در حال حاضر بر روی سایت شما نصب هست)
– حتما کش مرورگر خودتون رو قبل از تست پاک کنید (طبق جوابی که خود پشتیبان انفولد به مشکل شما داده)
– در صورتی که از پلاگین های کش در سایت خود استفاده می کنید (مثل wprocket و سایر پلاگین های مشابه) کش آن ها رو هم به طور کامل پاک کنید.
– برای تست به جای refresh کردن صفحه از ctrl + f5 استفاده کنید تا کلیه resource دوباره به سرور درخواست شوند.
پس از تست دوباره بررسی کنید که آیا مشکل وجود داره یا خیر. در صورت وجود مشکل، حتما از راه هایی که در بالا برای دیباگ کردن به شما معرفی کردم، استفاده کنید تا دقیق بفهمید مشکل از کجاست. ابزار هایی دیباگ خطاها رو به صورت انگلیسی و قابل مفهوم نمایش می دهند که این باعث می شود بتوانید به راحتی اون مشکل رو در اینترنت سرچ کرده و به جواب خود برسید.
این ها مواردی بود که به ذهن من می رسید.
امیدوارم که بتونه برای شما راهگشا باشه.
برای شما بهترین ها رو آرزو می کنم.
سلامت و موفق و پیروز باشید.
سلام. یه سوال داشتم اگه راهنماییم کنید.
تو وردپرس ۵ به بعد داخل سورس صفحه توی head یه فایل استایل به آدرس wp-includes/css/dist/block-library/style-rtl.min.css?ver=5.1.1 لود میشه. اگه بخوام که لودش رو حذف کنم از چه دستوری باید استفاده کنم؟
سلام به شما دوست عزیز
چند راه حل رو می تونم به شما پیشنهاد بدم:
۱- در صورتی که می خواهید خیلی درگیر dequeue کردن فایل های استایل گوتنبرگ (ویرایشگر جدید وردپرس) و مباحث مربتط با آن نشوید می تونید از پلاگین Disable Gutenberg استفاده کنید و به طور کل، ویرایشگر گوتنبرگ رو غیر فعال کنید. در این صورت دیگر استایل های اون هم در صفحات شما لود نخواهد شد.
یک توضیح کوتاه هم در این لینک، در مورد تنظیمات این پلاگین که مرتبط با سوال شما هست، در این لینک وجود داره.
۲- در صورتی که نمی خواهید از این پلاگین استفاده کنید، باید استایلی با نام wp-block-library را توسط متد wp_dequeue_style از صفحات خود حذف نمایید. لینک های زیر می تونه در این زمینه به شما کمک کند:
لینک ۱: پاک کردن استایل های گوتنبرگ از صفحات وردپرس
لینک ۲: برداشتن استایل های Gutenberg
لینک ۳: حل مشکل استایل های گوتنبرگ با dequeue و deregister
کدهای اشاره شده، باید در فایل functions.php پوسته فعال شما گذاشته شود. در نظر داشته باشید، در صورت آپدیت شدن قالب، کدهای شما overwrite خواهد شد، لذا بهتر است برای قالب مورد استفاده خود، از child theme استفاده کنید و برای جلوگیری از پاک شدن کدهای خود در هنگام آپدیت شدن قالب، آن را در فایل functions.php پوسته فرزند خود یا همان child theme وارد نمایید.
امیدوارم که این لینک ها بتواند مشکل شما را حل نماید.
موفق و پیروز باشید
با سلام و احترام
بسیار سپاسگذارم از شما. واقعا راهنمایی کاملی بود و مشکلم برطرف شد. باز هم تشکر…
سلام مجدد به شما
خواهش می کنم، ممنونم از پیام محبت آمیز شما
وقتتون بخیر
برای تغییر فونت که گفته میشه باید کد رو داخل فایل style.css قرار بدم دقیقا کجاست؟
همین فایل منظورش هست؟ کدوم قسمت اون؟
باشایستهترین احترامات
سلام آقا هادی عزیز
فایل style.css در داخل فولدر قالب شما قرار داره. سایت شما عموما در public_html قرار داره، داخل اون دایرکتوری به نام wp-content وجود داره. در داخل اون هم دایرکتوری ای با نام themes وجود داره. کلیه قالب های شما در این دایرکتوری وجود داره.
دایرکتوری یا همون فولدر قالب فعال خودتون رو پیدا کنید (قالبی که الان در بخش نمایش و در قسمت پوسته ها فعال هست). به عنوان مثال اگه قالب انفولد دارید، مثلا فایل های قالب شما در این مسیر و در داخل فولدری به نام enfold هست. به داخل این دایرکتوری مراجعه کنید.
هر قالب برای خودش این فایل یعنی style.css رو داره. این فایل رو در داخل فولدر قالبی که بر روی سایت وردپرس شما فعال است، پیدا کنید. حال باید کد مرتبط با فونت رو در این فایل وارد کنید. این ساده ترین روش برای اضافه کردن هست.
مهم نیست که کد بالا، در کجا وارد شود اما برای اطمینان کلیه کدهای خود را در انتهای این فایل قرار دهید. در نظر داشته باشید هدر این فایل، مهم ترین بخش برای نمایش قالب شما می باشد. از قرار دادن کد قبل از آن یا ویرایش آن خودداری کنید.
منظور از هدر فایل استایل، بخش های اول این فایل هست که به صورت کامنت در آمده است و نباید آن را پاک کرده یا ویرایش نمایید.
چند نکته برای اضافه کردن فونت فارسی به قالب وردپرس:
۱- اول از همه ببنید که پوشه ای با نام font یا fonts درون قالب فعال شما وجود داره یا خیر. اگر بود می توانید مستقیما از همان استفاده کنید. در غیر این صورت پوشه ای با نام fonts در داخل پوشه قالب خود ایجاد کنید (طبق مثالی که زدیم، منظورم داخل فولدر enfold هست، یعنی داخل enfold یک فولدر به نام fonts بسازید).
در نظر بگیرید که ساخت این پوشه به این صورت جز روش های استاندارد وردپرس برای طراحی قالب وردپرس نیست اما برای سادگی کار این کار را انجام می دهیم که خیلی برای پیاده سازی آن سردرگم نشوید.
فونت هایی که نیاز دارید را به این پوشه منتقل کنید. مثلا من می خواهم از فونت وزیر استفاده کنم. کلیه فرمت های eot و woff و ttf آن را در پوشه fonts قرار می دهم.
حال کافی است تا فایل style.css را ویرایش کنم و تکه کد مرتبط با اضافه کردن فونت را در آن قرار دهم. برای مثالی که بیان کردیم، نحوه آدرس دهی و کد استایل آن به صورت زیر خواهد بود:
@font-face {
font-family: vazir;
src: url(fonts/Vazir.eot) format('eot'),
url(fonts/Vazir.woff) format('woff'),
url(fonts/Vazir.ttf) format('truetype');
}
حال به راحتی می توانید از این فونت برای استایل دادن به المنت های HTML خود استفاده کنید.
۲- نکته بسیار مهمی که باید توجه داشته باشید، آپدیت شدن قالب است. با هر بار آپدیت شدن قالب، عملا کلیه فایل های شما در دایرکتوری قالب، بازنویسی یا overwrite می گردند. یعنی هر بار با آپدیت قالب، مجددا باید فرآیند بالا را تکرار کنید. برای رفع این مشکل در قالب های وردپرس از مفهومی به نام child theme یا پوسته فرزند استفاده می شود.
عموما هر قالبی استانداردی، یک پوسته فرزند یا همان child theme را در بسته ای که خریداری کردید، قرار داده است. در واقع پوسته فرزند، یک دایرکتوری مشابه دایرکتوری قالب می باشد که به نوعی از دایرکتوری اصلی قالب استفاده می کند اما هر بار با آپدیت شدن قالب overwrite نمی گردد.
کافی است این پوشه را به بخش themes اضافه کنید و سپس از بخش نمایش و پوسته ها، این قالب را فعال کنید. این دایرکتوری همانند دایرکتوری اصلی قالب، دارای فایل style.css می باشد. بنابراین کل مراحلی که در بالا شرح داده شد را، در این قسمت انجام دهید.
با این کار تضمین می شود که هر تغییری در قالب اصلی، مشکلی در لود شدن و نمایش فونت های شما نخواهد داشت.
۳- گاهی اوقات ممکن است مراحل فوق، برای کاربری (به دلیل اینکه به زمینه برنامه نویسی مسلط نیست) مشکل یا پیچیده باشد. برای همین می توانید از افزونه های اضافه نمودن فونت به وردپرس همچون FontIran استفاده کنید. در این صورت به هیچ کدام از مراحل بالا نیازی نخواهید داشت.
امیدوارم که با راهنمایی های بالا، مشکل شما حل شده باشد.
برای شما بهترین ها رو آرزومندم.