نام دامنه و پسوند دامنه و نحوه ثبت دامنه

این فیلم آموزشی، بخش دوم از دومین قسمت از آموزش وبمستران وردپرس می باشد که در مورد آشنایی با نام دامنه و انواع دامنه تهیه شده است. این مجموعه با همکاری وبمستر وردپرس و انجمن آینده روشن نخبگان، در حال برگزاری می باشد.

در این فیلم ابتدا به بررسی اهمیت نام دامنه در اینترنت اشاره می کنیم. سپس با سیستم سازمان دهی نام ها توسط ICANN آشنا می شویم. در ادامه با TLD یا همان پسوند دامنه آشنا می شویم.

سپس در مورد ثبت کننده های مجاز نام دامنه صحبت خواهیم کرد. و در انتها نیز در مورد افراد مختلف و نقش های آن ها در نام یک دامنه صحبت خواهیم کرد.

آشنایی با انواع نام دامنه

مقدمه – نام دامنه اینترنتی چیست و دامنه چه کاربردی دارد؟

در این فیلم آموزشی که بخش دوم از جلسه دوم دوره آموزشی وبمستران وردپرس می باشد، به بررسی ادامه اجزا تشکیل دهنده وب پرداخته ایم. در این قسمت می خواهیم به مهم ترین جز تشکیل دهنده وب، یعنی نام دامنه و همین طور URL بپردازیم.

در این قسمت ابتدا با آدرس اینترنتی و تبدیل آن ها به نام حوزه یا نام دامنه آشنا می شویم. سپس شرح می دهیم که چگونه نام دامنه ها سازماندهی شدند و سطوح مختلف نام را به وجود آوردند.

در اولین قسمت به بررسی TLD که خلاصه Top Level Domain هست، می پردازیم. در واقع این بخش نمایانگر چیزی است که عموم مردم آن را به پسوند دامنه می شناسند. سپس در مورد دامنه و نحوه انتخاب نام دامنه صحبت خواهیم کرد.

در قسمت بررسی نام دامنه، با ثبت کننده های مجاز دامنه در سطح اینترنت آشنا خواهیم شد. توضیحی کوتاه در مورد ایرنیک خواهیم داد و سپس در مورد ثبت کننده های مجاز بین المللی همچون onlinenic صحبت خواهیم کرد.

در انتها نیز، سطح دسترسی های مرتبط با یک نام دامنه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

این مجموعه یکی از قسمت های دوره وبمستران وردپرس می باشد که شامل بیش از ۴۰ قسمت فیلم آموزشی است.  دوره حضوری آن هم اکنون در حال برگزاری می باشد. برای دسترسی به کلیه فیلم های آن می توانید از لینک بالا استفاده کنید.

فیلم آموزش معرفی انواع نام دامنه و پسوند دامنه ها در اینترنت شامل چه بخش هایی می باشد؟

این دوره در واقع دوره آموزش وبمستری به صورت حرفه ای می باشد که کمی متفاوت تر از سایر دوره هایی است که تا کنون در سطح وب فارسی برگزار شده است.

این دوره حرفه ای وبمستری با همکاری این دو مجموعه و برای توانمند سازی فعالان در حوزه وب تهیه شده است. بعضی از قسمت های این دوره، به صورت رایگان در سایت وبمستر وردپرس در دسترس عموم خواهد بود.

هر هفته دو جلسه به صورت پشت سر هم برای دوره وبمستران وردپرس برگزار می گردد. این آموزش رایگان ویدئویی، بخش دوم از دومین جلسه دوره وبمستران وردپرس می باشد.

توضیح: در هنگام ضبط بخش اول در جلسه حضوری، متاسفانه به علت مشکلی، موفق به ضبط این قسمت نشدیم که مجددا آن را در این فیلم ضبط کردیم و در سایت قرار دادیم.

این فیلم آموزش رایگان، جهت آشنایی با نحوه سازماندهی دامنه های اینترنتی و نحوه ثبت آن ها می باشد که در زیر به صورت خلاصه به سرفصل های آن اشاره شده است.

آشنایی با انواع پسوند دامنه و TLD یا اولین سطح تفکیک دامنه

در این قسمت به صورت خلاصه در باره انواع حوزه های دامنه و نحوه دسته بندی در حوزه های عمومی و حوزه های کشوری صحبت خواهیم کرد. عنوان های صحبت شده در این بخش به شرح زیر می باشد:

  • آشنایی با آدرس ها در دنیای واقعی و تبدیل آن ها به نام دامنه اینترنتی

  • آشنایی با کاربرد دامنه و نحوه سازماندهی کردن دامنه ها و نام ها و پسوند های دامنه و حوزه های آن ها

  • تحلیل نام یک دامین از سمت چپ به راست، آشنایی با سطح اول نام دامین یا همان TLD یا Top level Domain

  • توضیح کامل حوزه های مختلف در دامنه، معرفی پسوند های معروف اینترنتی، آشنایی با دسته بندی حوزه های مختلف در پسوند دامنه ها در اینترنت

  • آشنایی با حوزه های عمومی یا gTLD که اختصار عبارت Generic Top Level Domain می باشد.

  • معرفی معروف ترین حوزه های عمومی برای پسوند دامنه: پسوند دامنه حوزه دانشگاهی، پسوند دامنه دولتی، پسوند سایت های تجاری، پسوند موسسات اقتصادی و تجاری، پسوند موسسات غیر انتفاعی، پسوند دامنه شرکت های ارائه دهنده خدمات شبکه، پسوند دامنه سازمان های بین المللی، پسوند دامنه سازمان های نظامی

  • معرفی حوزه های کشوری نام دامنه یا ccTLD که اختصار عبارت Country Coded Top level Domain می باشد.

  • معرفی حوزه های جدید نام دامنه یا پسوند های جدید دامنه اینترنتی همانند پسوند های دامنه site یا design یا مشابه آن ها

معرفی سطوح مختلف دامنه و TLD

دامنه چیست؟ آشنایی با SLD و ساب دامین

در این قسمت از آموزش به بررسی SLD و دامین پرداختیم. همین طور در مورد ساب دامین صحبت کردیم. سرفصل های عنوان شده در این بخش آموزشی عبارتند از:

  • بررسی مجدد ساختار یک URL اینترنتی

  • معرفی نام دامنه و یکتا بودن نام دامین

  • معرفی SLD یا همان Secondary Level Domain

  • آشنایی با ساب دامین یا Subdomain

  • آشنایی با FQDN یا Fully Qualified Domain Name

نحوه ثبت دامنه و آشنایی با مراکز مجاز ثبت دامنه

  • معرفی مرکز ثبت جهانی دامنه با نام اختصاری ICANN یا Internet Corporation for Assigned Names and Numbers

  • معرفی مراکز مجاز ثبت دامنه های اینترنتی همچون ایرنیک، joker و resello و onlinenic و godady

  • آشنایی با مرکز ایرنیک و نیک هندل یا nic-handle برای ثبت دامنه ir

  • نحوه تست کردن برای خالی بودن نام دامنه، روش گرفتن whois برای دیدن اطلاعات دامنه ثبت شده

  • معرفی نقش های مختلف در ثبت نام دامنه و بررسی کاربرد هر کدام آن ها

  • معرفی  Registrant Information و Administrator Information  و Technical Information  و Billing Information در پنل تنظیمات دامین

در صورتی که می خواهید با تاریخچه وب آشنا شوید، و همین طور اینکه وب از چه اجزای اولیه تشکیل شده است، قبل از دیدن این فیلم، باید سری فیلم های زیر را مشاهده فرمایید. برای این کار می توانید از لینک های زیر کمک بگیرید:

معرفی ساختار URL اینترنتی و نقش نام دامنه در آن

پیشنهاد مطالعه بیشتر: 

ما در سایت وبمستر وردپرس، مقالات بسیار زیادی در این زمینه آموزش وبمستری، قرار داده ایم. در صورتی که نیاز به مطالعه بیشتر و عمیق تر شدن در مباحث فوق را دارید، می توانید از لینک های زیر استفاده کنید:

نمایش فیلم آشنایی با URL ها در اینترنت و نقش نام دامنه در آن

در ادامه می توانید این فیلم آموزش نام دامنه  و نحوه ثبت دامنه را، در زیر مشاهده فرمایید. در صورتی که نیاز به دانلود آن دارید، می توانید از لینک های پایین صفحه استفاده نمایید:

نتیجه گیری برای فیلم معرفی نام دامنه و مراکز مجاز ثبت دامنه

در این فیلم آموزشی، ما به صورت کامل در مورد بخش های مختلف یک URL و خصوصا بخش دامنه صحبت کردیم. در بخش اول در مورد پسوند دامنه یا همان TLD و انواع آن مثل gTLD و ccTLD صحبت کردیم.

در ادامه در مورد نام دامنه یا همان SLD و نحوه انتخاب و ثبت نام دامنه به صورت کامل بحث کردیم. در انتها نیز نقش های مختلف در پنل ثبت دامنه که در هنگام گرفتن whois نمایش داده می شود، صحبت کردیم.

ممکن است به نظر شما بعضی از موارد درست نبوده و یا شما موارد بیشتری را بدانید که ما فراموش کرده ایم تا در این فیلم آموزشی، قرار دهیم.

اگر شما از این موارد آگاه هستید، حتما در بخش نظرات عنوان کنید تا آن را به این مقاله اضافه کنیم. در ضمن اگر این مقاله را مفید دیدید، حتما آن را به دوستان خود معرفی کرده یا در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نظر شما در درباره این مقاله چیست؟

در ساخت و تهیه این مطلب فیلم آموزش مقدمات وبمستری از مراجع زیر استفاده شده است. شما می توانید با مراجعه به آن ها، اطلاعات بیشتری را بدست آورید:

راهنما برای خواندن سایر مقالات سایت به صورت دسته بندی شده:

شما می توانید از طریق لینک های کاربردی زیر به سایر مقالات سایت که کاملا بصورت طبقه بندی شده وجود دارد، مراجعه نموده و از آن ها استفاده کنید: