Taxonomy در وردپرس – مقدمه

در این قسمت از آموزش های طراحی قالب وردپرس  ld خواهیم به آشنایی با Taxonomy در وردپرس بپردازیم. برای این کار علاوه بر آشنایی با  Taxonomy در وردپرس ، به بررسی مفاهیم Category و Tag و Custom Taxonomy و Term و تفاوت آن ها با یکدیگر بپردازیم.

در ابتدا معنی هرکدام از این ها را به وسیله یک مثال ساده بررسی می کنیم و سپس به صورت کامل، موارد فنی را که در طراحی قالب وردپرس  به آن ها نیاز خواهید داشت، باهم بررسی خواهیم نمود.

Taxonomy در وردپرس

یک مثال کاربردی برای درک مفهوم Taxonomy در وردپرس

مفاهیم categories و tags و taxonomies ، از مفاهیمی هستند که بهم مربوط بوده و به راحتی می توانند باعث گیج شدن کاربران گردند.

برای توضیح راحت این مفاهیم، در این مقاله از یک مثال استفاده می کنیم تا فهم آن بسیار برای شما، ساده گردد. فرض کنید که ما می خواهیم برای یک قالب وردپرس برای یک سایت دستور پخت آشپزی، طراحی کنیم. با این مثال ساده سعی خواهیم کرد که مفاهیم بالا را به راحتی درک کنیم.

در سایت دستورهای آشپزی ما، category ها یا همان دسته بندی ها، می تواند دستور تهیه برای صبحانه، نهار، شام، پیش غذا، سوپ، سالاد و دسر باشد. می توان گفت که تمامی دستورات پخت غذا، می تواند به نوعی در این دسته بندی ها، قرار گیرند.

حال فرض کنید که کاربران سایت ما، بخواهند سایت دستور پخت آشپزی ما را، با چیز خاص تری مثل دسر شکلاتی یا جوجه زعفرانی نهار، جستجو کنند. شکلاتی، جوجه و زعفرانی، مثال هایی از برچسب ها یا همان Tag در وردپرس هستند. در واقع آن ها سطح دیگری از معانی و گروه بندی هستند که به صورت خاص تری اطلاعات را برای کاربران دسته بندی می کنند.

و در انتها، مفهوم Taxonomy پیش می آید. در واقع هم categories (یا دسته بندی ها) و هم tags (یا برچسب ها)  مثال هایی از گروه بندی های پیش فرض یا همان default taxonomies در وردپرس می باشند که باعث می شوند ما بتوانیم، راه هایی را برای ترتیب دادن به محتواهای خود و دسته بندی آن ها در سایتمان، داشته باشیم.

بطور کلی می توان گفت که Taxonomy در وردپرس، روشی برای گروه بندی و کلاس بندی کردن محتوا ها و داده ها در سایت شما می باشد. در واقع وقتی شما از Taxonomy استفاده می کنید، چیزهای شبیه به هم یا مرتبط به هم را، گروه بندی می کنید. در واقع Taxonomy در وردپرس ، به مجموع این گروه بندی ها گفته می شود که می تواند شامل category و tag باشد.

شما با استفاده از Taxonomy در وردپرس ، داده ها و مطالب خود را سازماندهی کرده و به آن ها ساختار مرتب می دهید تا کاربران بتوانند به راحتی اطلاعات مورد نیاز خود را در سایت وردپرس شما، بدست آورند. مسلما این امر باعث ایجاد تجربه بهتر کاربری برای کاربران سایت شما و در نهایت UX بهتر برای سایت شما خواهد بود.

بسته به اینکه از چه نوع پست وردپرس یا همان post type در وردپرس، استفاده می کنید، شما می توانید از گروه بندی های پیش فرض وردپرس یا همان default taxonomy یا گروه بندی های دلخواه در وردپرس با نام custom taxonomy (که برای پست تایپ های سفارشی یا custom post types ) استفاده نمایید.

برای فهم بیشتر مفهوم گروه بندی های سفارشی یا همان custom taxonomy دوباره به مثال سایت دستور آشپزی خود بر می گردیم. در مثال بخش قبل، گروه بندی پیش فرض یا همان default  taxonomy بر اساس نوع وعده هایی غذایی بود. حال می خواهیم علاوه بر دسته بندی ها و برچسب هایی که در بالا مثال زدیم، دسته بندی های سفارشی دیگر برای پخت غذا بکار ببریم که باعث کاربر پسندتر شدن سایت ما گردد.

به عنوان مثال، فرض کنید می خواهیم راه ساده ای برای نمایش دستورات غذا بر اساس زمان لازم برای پخت غذا، داشته باشیم. گروه بندی “زمان لازم برای پخت غذا” را می توان یک گروه بندی سفارشی یا همان custom taxonomy نامید. این گروه بندی سفارشی می تواند شامل دسته بندی های “از ۰ تا ۳۰ دقیقه” ، “از ۳۰ تا ۶۰ دقیقه” ، “از ۱ تا ۲ ساعت” و “بیشتر از ۲ ساعت” باشد. همچنین می توانیم از برچسب های سفارشی همچون “گریل کردن” ، “سرخ کردن” ، “فریز کردن” ، “تنوری کردن” و “با اجاق درست کردن” باشد.

تمام این موارد، همه می توانند اجزای یک custom taxonomy یا کلاس بندی سفارشی باشند که همگی به موضاعات سایت ما، کاملا مرتبط هستند.

Default  Taxonomy در وردپرس

گروه بندی های پیش فرض در وردپرس عبارتند از:

  • دسته بندی ها یا Categories : نوع سلسه مراتبی گروه بندی (یا درختی کلاس بندی) در وردپرس می باشد. از آن ها با نام hierarchical taxonomy یاد می شود و برای ساختار دادن به پست تایپ نوع Post مورد استفاده قرار می گیرد. در این نوع گروه بندی، شما می توانید زیر شاخه هر گروه بندی، دوباره گروه بندی جدیدی تعریف کنید و از آن ها استفاده نمایید.

  • برچسب ها یا Tags : نوع غیر سلسه مراتبی گروه بندی (یا ساختار کلاس بندی به صورت مسطح) در وردپرس می باشد. از آن ها با نام ، none-hierarchical taxonomy یاد می شود و همانند بالا، فقط برای ساختار دادن به پست تایپ نوع Post از آن ها استفاده می شود. در این نوع کلاس بندی، شما نمی توانید گروه بندی جدیدی در زیر هر دسته بندی، ایجاد نمایید.

  • Post formats یا فرمت های یک نوشته: روشی برای ساختن قالب نوشته های شما در وردپرس می باشد. شما به این شکل به وردپرس اعلان می کنید که نوشته منتشر شده، در چه قالبی می باید منتشر و در دسترس کاربران سایت شما، قرار گیرد.

Term در وردپرس چیست ؟ تفاوت Term با Taxonomy چیست ؟

Terms در واقع آیتم های موجود در داخل Taxonomy شما می باشد. به عنوان مثال اگر شما یک Taxonomy در وردپرس با نام Animal داشته باشید، terms های آن می توانند dogs ، cats و sheep باشند.

شما می توانید Terms ها را در وردپرس در پنل ادمین سایت وردپرسی خود، ایجاد و حذف و مدیریت نمایید. همچنین برای استفاده از آن ها می توانید از تابع wp_insert_term کمک بگیرید.

تفاوت term و taxonomy در وردپرس

نحوه اتصال جدول های مرتبط با Taxonomy در دیتابیس وردپرس

کلیه Taxonomies و terms های مرتبط با آن ها در سه جدول زیر ذخیره می شوند.

  • جدول wp_terms : کلیه term ها در این جدول ذخیره می شوند

  • جدول term_taxonomy : اطلاعات کلیه term ها در یک taxonomy در آن قرار می گیرد.

  • جدول wp_term_relationships : ارتباط بین Taxonomy ها در وردپرس و همین طور پست ها در وردپرس را برقرار می کنند و مشخص می کنند که کدام پست دارای چه taxonomy هایی می باشد.

ساختار جدول های Taxonomy در دیتابیس وردپرس

Template های مرتبط با Taxonomy در وردپرس

در ساختار سلسه مراتبی نمایش فایل ها در وردپرس، Template file های جداگانه ای و ترتیب خاصی برای نمایش هر کدام از Taxonomy ها در وردپرس وجود دارد. شما با استفاده از آموزش های قبلی که لینک آن ها در صفحه مرجع طراحی قالب وردپرس موجود می باشد، می توانید به نحوه لود شدن آن ها و فایل های مرتبط با آن ها، دسترسی داشته باشید.

Custom Taxonomy در وردپرس

یکی از قابلیت های بسیار کاربردی وردپرس این می باشد که شما بسته به نیاز خود، می توانید، taxonomy های جدید در وردپرس ایجاد کرده و از آن ها استفاده نمایید.

این مساله خصوصا در مورد پست های سفارشی یا همان custom post types ، بسیار کاربردی خواهد بود. به  عنوان مثال اگر شما یک پست سفارشی با نام کتاب داشته باشید، می توانید یک گروه بندی سفارشی با نام   Author یا نویسنده برای آن ایجاد کنید. به همین صورت، اگر یک پست سفارشی با نام film داشته باشید، می توانید یک دسته بندی با نام actor یا بازیگر برای آن ایجاد کنید.

راهنما برای خواندن سایر مقالات سایت به صورت دسته بندی شده:

شما می توانید از طریق لینک های کاربردی زیر به سایر مقالات سایت که کاملا بصورت طبقه بندی شده وجود دارد، مراجعه نموده و از آن ها استفاده کنید: